HTML

Napi szórejtvény

Új nap, új rejtvény. Játék a szavakkal: néha fél percre, néha elvitelre egész napos kivitelben.

Olvasd el a szabályokat!

Küldj rejtvényt: napiszorejtveny@gmail.com

Kommentelj!

rajongj a fácsén!

130. rejtvény

2010.11.04. 05:00 :: szilibaba

És talán még ez sem túlzó mértékben megterhelő:

vér___borotva

 

A helyes megfejtést beküldők között annak a lehetőségét sorsoljuk ki, miszerint valaki (a szerencsés) segíthet nekünk egy feladvány kitalálásában. Azért persze a többiek is gondolkodhatnak rajta. ;o) Az alapötlet a télvíz, aminek semmiképpen sem a -víz, ellenben a tél- feléhez keresnénk a hiányzó szót. A télvíz nehezen kitalálható, az biztos, de tél végű szóösszetételre magam még nem bukkantam. Köszi a segítséget előre is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szerintünk: (4/5)
szerintetek: (0/5)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napiszorejtveny.blog.hu/api/trackback/id/tr712421931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AMáDé 2010.11.08. 01:18:28

ezek után valószínűleg senki sem fog rájönni, hogy mi lehet annak a rejtvénynek a megfejtése, ami nemsokára megjelenik majd, és úgy végződik, hogy ___víz...

amúgy javaslatom a kö! :)

Melimeli 2010.11.11. 10:45:48

Ezen most sikerült 5 percig "visszafogottan" kuncogni a Corvi könyvtárban, minekutána úgy értelmeztem, hogy senki nem fog rájönni, mi lehet a következő extra szabálytalan rejtvény megfejtése:
___víz

Amúgy a me-re szavazok!:-)
süti beállítások módosítása